Retete culinare

Reteta Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie

Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie este o reteta de fursecuri fragede si vanilate, perfecte pentru orice sarbatoare. fursecurile au forma de semiluna si sunt ninse cu zahar pudra.

Reteta Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie
INGREDIENTE
  1. 100 g migdale macinate fin
  2. 200 g faina
  3. 80 g zahar pudra
  4. esenta de vanilie sau cateva seminte de pastaie de vanilie
  5. 175 g unt
  6. 2 galbenusuri de ou
  7. 1 lingurita praf de copt
  8. zahar pudra si zahar vanilat pentru decor.
MOD DE PREPARARE

Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri (cam de un deget) si lungi, care se lasa la frigider, acoperite cu folie alimentara, pentru o ora.
Rolele de aluat, bine racite, se taie cu un cutit in bucati mai mici si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, modelandu-le in forma de semilune.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coc fursecurile timp de 10-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la suprafata.
Cat sunt inca fierbinti, se trec prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.


Dupa ce se racesc, fursecurile vanilate se depoziteaza in cutii din metal sau in borcande din sticla si se pot pastra pana la 4 saptamani. Devin din ce in ce mai fragede pe masura ce timpul va trece peste ele.




Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.ro


Ultimele retete