Retete culinare

Reteta Verdeturi pastrate pentru iarna

Verdeturile pastrate pentru iarna se pot folosi la mancaruri atunci cand nu se gasesc cele proaspete pe piata.

Reteta Verdeturi pastrate pentru iarna
INGREDIENTE
  1. frunze de patrunjel
  2. marar
  3. tarhon
  4. leustean
  5. telina
MOD DE PREPARARE

Frunzele de patrunjel, marar, tarhon, leustean, telina, se usuca in aer liber, in timpul verii, in luniile iulie si august, evitand soarele prea puternic. Se aleg frunze verzi si sanatoase si se intind rasfirate in straturi subtiri, pe panza intinsa peste rama de lemn. Frunzele se intorc din cand in cand, pentru a se usca bine pe toate partile. Se pun la pastrat cand sunt foarte bine uscate si stranse in mana sunt sfaramicioase. Verdeturile se usuca si se depoziteaza separat, in saculete din panza sau in borcane. Nu se amesteca intre ele, deoarece nu tate au aceeasi intrebuintare la gatit. Pentru mai multa siguranta, frunzele de telina, care sunt mai groase, se oparesc 3-4 minute pentru a se usca usor


Se pot adauga la mancaruri pentru un plus de gust.


Ultimele retete