Retete culinare

Reteta Vinete umplute

Merg la fix cu o friptura....

Reteta Vinete umplute
INGREDIENTE
  1. cca 10 kg vinete micute si coapte bine
  2. Umplutura:
  3. 5 kg morcov
  4. 2 teline potrivite
  5. 3 linguri zahar
  6. 2 sfecle rosii potrivite
  7. 2 kg gogosar ( sau ardei capia carnos)
  8. 10 ardei usturati
  9. 2 verze rosii potrivite ( cca 1 kg )
  10. 2 verze albe potrivite ( cca 1 kg )
  11. 3-4 capatani de usturoi
  12. 2 linguri sare grunjoasa
  13. boabe de mustar
  14. 5-6 l apa
  15. o mana de sare grunjoasa
  16. Lichidul ce se pune peste vinetele umplute ( daca nu este suficient lichid mai plusati marind cantitatile)
  17. 1 l otet
  18. 2 l apa
  19. 3 linguri de sare grunjoasa
  20. 3 linguri zahar
  21. boabe de piper
  22. foi de dafin
  23. Pentru legat
  24. tije lungi de telina oparite
  25. Lichidul in care se oparesc vinetele
MOD DE PREPARARE

Vinetele le alegem pe cele mici si coapte bine, le rupem frunzulitele si taiem cotorul, le spalam si apoi le crestam. Punem la fiert apa cu sarea, cand incepe sa clocoteasca, bagam vinetele si le lasam sa se inmoaie, apoi le scoatem din apa, le lasam sa se scurga pe un servet. Apoi ne apucam de umplutura si punem la fiert amestecul de apa, otet, zahar, sare, boabe de piper si foi de dafin. Dupa ce a dat in clocot lichidul, lasam sa se raceasca. Curatam morcovul si-l radem, curatam gogosarul ( ardeiul capia) si-l taiem juliene, curatam telina si sfecla si le dam pe razatoare, tocam si varza alba si rosie, taiem ardeiul usturat, curatam usturoiul si-l taiem mai marunt. Tot acest mixt il amestecam bine, adaugam sarea, zaharul, amestecam si la final, adaugam boabele de mustar. Oparim si tijele de telina, apoi umplem vinetele si le legam cu tijele de telina. Asezam vinetele, una peste alta, in borcane de 3 l sau 5 l si umplem cu lichidul racit. Depozitam in beci sau camara.


Ultimele retete