Retete culinare

Reteta Waffe cu pere caramelizate

Waffe cu pere caramelizate este o reteta delicioasa. Aluatul pentru waffe se aseamana destul de mult cu cel pentru clatite, insa pentru a face waffe aveti nevoie de forme. aveti nevoie de faona, zahar, unt si desigur pere.

Reteta Waffe cu pere caramelizate
INGREDIENTE
  1. Aluat:
  2. * 2 oua
  3. * 100 g zahar
  4. * 150 ml lapte
  5. * 3 linguri unt
  6. * 1 lingurita praf de copt
  7. * faina cat sa obtinem un aluat mai gros decat cel de clatite
  8. Pere caramelizate:
  9. * 2 pere
  10. * 100 g zahar brun
  11. * 50 g unt
  12. * 50 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE

Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga untul topit si laptele. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se pune un polonic din compozitie in forma de Waffe si se coc aprox 5 min.

Pere caramelizate: zaharul brun se pune intr-o cratita si se topeste,apoi se adauga untul si se amesteca energic;se adauga si frisca lichida si se mai tine 5 minute pe foc mic. Perele se curata de coaja si se taie cubulete; se amesteca cu, caramelul racit.


Perele caramelizate se toarna peste waffele calde.


Ultimele retete