Retete culinare

Reteta Zarzavat pentru ciorbe si alte mancaruri

Zarzavatul pentru ciorbe si alte mancaruri este delicios. Pentru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 3 kg ardei sau gogosari, 5 kg rosii, 1 telina.

Reteta Zarzavat pentru ciorbe si alte mancaruri
INGREDIENTE
  1. 3 kg ardei sau gogosari
  2. 5 kg rosii
  3. 1 telina mare cu tot cu frunze
  4. 3 kg morcovi
  5. 1 l ulei
  6. 2 kg ceapa
  7. sare
  8. piper
  9. 1 ardei iute
  10. 100 ml otet
  11. patrunjel
MOD DE PREPARARE

Zarzavatul pentru ciorbe si alte mancaruri este delicios. Pentru a prepara aceasta conserva se storc rosiile si sucul rezultat se pune la fiert impreuna cu toate legumele curatate si taiate bucati mari. Se lasa sa fiarba 30 de minute apoi se dau prin masina de tocat(dupa ce s-au racit). In alt vas se pune uleiul la incins si se adauga legumele tocate, se lasa sa fiarba 30 de minute, se adauga sare, patrunjelul si frunzele de telina tocate si otetul si se toarna zarzavatul in borcane spalate si incalzite.Se capseaza si se lasa in paturi ca sa stea calde pana in ziua urmatoare apoi se depoziteaza la rece.


Zarzavatul pentru ciorbe se foloseste pentru ciorbe, tocanite, etc.


Ultimele retete