Retete culinare

Ruladă cu foi de napolitane, crema de cocos și caramel

Ruladă cu foi de napolitane, crema de cocos și caramel
INGREDIENTE
    • 3 foi de napolitane
    • un pachet de unt sau margarina (250g)
    • 2 căni zahăr
    • 100g nuca de cocos
    • 400g biscuiți simpli
    • 300g lapte praf;
MOD DE PREPARARE

Pentru prima crema: caramelizăm 1 cana de zahăr si când începe sa devină maronie turnam peste 1 cana si jumătate de apa, după ce se topește zaharul adăugăm biscuitele măcinat (400 g) si așa calda întindem peste foile de napolitană.


Crema a doua : punem la fiert 1 cana de zahăr cu 5 linguri de apa când fierbe adăugăm o margarina sau unt (250g) si o lăsam pe foc pana se topește după care adăugăm laptele praf (300g) și amestecam bine. După ce am amestecat bine adăugăm nuca de cocos (100g).


Punem crema a doua peste prima crema si rulam foile de napolitane. Lăsam la rece peste noapte.

Sursa: https://www.cuby.ro/reteta/rulada-cu-foi-de-napolitane-crema-de-cocos-si-caramel-302


Ultimele retete