Retete culinare

Salată grecească

Salată grecească

Timp de preparare: 60 min Timp de gatire: 0 min Gata in: 60 min

INGREDIENTE
  1. 4 ouă
  2. 3 g măsline umplute cu migdale
  3. o salată verde
  4. 4 roşii
  5. 2 ardei
  6. 2 fire ceapă verde
  7. sare
  8. piper alb măcinat
  9. 2-3 lingurite oţet balsamic
  10. 2-3 lingurite ulei de măsline
  11. 2-3 frunze busuioc verde
  12. crutoane aromate cu unt
MOD DE PREPARARE

Se spală ouăle şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se pune sare când fierb, ca să se poată curăţa uşor.


După ce au fiert, se lasă în apă rece şi se curăţă. Se spală salata, roşiile şi ardeii. Se taie bucăţi potrivite şi se pun într-un bol.


Se adaugă măslinele umplute cu migdale, roşiile, ardeii, salata verde, ceapa tăiată rondele, crutoanele aromate, sare şi piper.


Salata se stropeşte cu ulei şi oţet aromatic, se amestecă uşor să nu se zdrobească roşiile şi, la sfârşit, se pun ouăle tăiate feliuţe. Salata se serveşte cu friptură de pui la grătar şi se ornează cu frunze de busuioc verde.


Ultimele retete