Retete culinare

Salată rusească

Salată rusească

Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 0 min Gata in: 40 min

INGREDIENTE
  1. 400 g peşte alb
  2. 4 cartofi
  3. 2 morcovi
  4. 100 g mazăre
  5. 50 g capere
  6. o ceapă roşie
  7. 2 gălbenuşuri fierte
  8. piper
  9. 2 gălbenuşuri crude
  10. sare
  11. zeama de la o lămâie
  12. 1 lingurita muştar
  13. 200 ml ulei de floarea soarelui
  14. 3 fire mărar
  15. un ardei gras
  16. 3-4 frunze salată verde sau roşie
MOD DE PREPARARE

Se spală morcovii şi cartofii, se curăţă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scot şi se pun în sită să se scurgă şi să se răcească.


Se spală feliile de şalău şi se fierb, la foc mic, 30 de minute. Se scot şi se lasă la scurs.


Într-un bol, se amestecă cu mixerul gălbenuşurile fierte şi cele crude, cu ulei, sare, piper, zeamă de lămâie şi muştar.


Se spală mazărea şi caperele. Bucăţile de peşte se pun într-un bol împreună cu morcovii şi cartofii tăiaţi cubuleţe, se adaugă mazărea şi caperele, ceapa roşie tăiată solzişori şi maioneza şi se amestecă uşor. Se condimentează cu sare și piper şi se serveşte ornată cu mărar verde, ardei gras şi salată.


Ultimele retete