Retete culinare

Sos marinara

Sos marinara

2 linguri ulei de măsline 6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați 750-800 g roșii la conservă 1 praf de ardei iute sare, oregano, piper 1 crenguță de busuioc proaspăt

INGREDIENTE
  1. 2 linguri ulei de măsline
  2. 6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați
  3. 750-800 g roșii la conservă
  4. 1 praf de ardei iute
  5. sare, oregano, piper
  6. 1 crenguță de busuioc proaspăt
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


În mai puțin de 30 minute ai un sos  extrem de popular pe bază de tomate. Perfect pentru bucatele din bucătăria italienească  – paste, pizza, pâine cu usturoi, focaccia etc.




Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l 1 minut., amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine. Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și împinge-o cu lingura înăuntru. Atenție, nu o tăia/toca, deoarece o vei scoate la final.


Când clocotește ușor sosul, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe.


Scoate crenguța de busuioc și mai asezonează, dacă simți nevoia.


*Se poate servi imediat sau se poate ține la frigider într-un recipient cu capac, pentru maximum 5 zile.


Foto: 123rf.com


Exemplu de rețetă cu sos marinara:


Pui gratinat în sos marinara




Ultimele retete