Retete culinare

Specialitate de peşte cu orez

Specialitate de peşte cu orez

Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 60 min Gata in: 1 ore, 40 min

INGREDIENTE
  1. 4 medalioane de şalău
  2. 300 g orez cu bobul rotund
  3. sare
  4. piper boabe şi măcinat
  5. 100 ml vin alb dulce
  6. 50 ml ulei de floarea- soarelui
  7. 2 morcovi
  8. 2 ardei
  9. 1-2 lămâi
  10. 2 legaturi pătrunjel
  11. 2-3 fire mărar
  12. 3 fire ceapă verde
  13. 50 g unt
MOD DE PREPARARE

Se pun medalioanele de şalău în tavă, se stropesc cu ulei, vin şi zeamă de lămâie, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă la cuptor.


În acest timp, se curăţă ceapa, morcovii şi ardeii, se spală, se taie mărunt şi se călesc în unt. Se adaugă orezul spălat în prealabil şi se amestecă să nu se lipească.


Se adaugă apă călduţă puţin câte puţin, până se umflă orezul. După ce au fiert şi legumele şi orezul, se opreşte focul, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se acoperă cu un capac.


După ce s-a copt peştele, se scoate din tavă, se dezosează, se pune în orezul cu legume şi se mai lasă 5 minute la cuptor să se rumenească. Se ornează cu fire de mărar şi felii de lămâie.


Ultimele retete