Retete culinare

Steluţe de Crăciun

Steluţe de Crăciun

Timp de preparare: 45 min Timp de gatire: 12 min Gata in: 57

INGREDIENTE
  1. 1/2 ceasca jeleu sau gem de fructe
  2. 50 g nuci pisate
  3. 1 pachet zahăr vanilat
  4. 100 g zahăr pudră
  5. 1 lingura smântână
  6. 220 g unt
  7. 1 pachet praf de copt
  8. 400 g făină
  9. 4 gălbenuşuri
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se cerne făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu untul, smântâna ,gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Se încinge cuptorul.




2. Din aluat se întinde o foaie groasă de 5 mm, din care se taie steluţe sau alte forme mici şi tot atâtea steluţe, decupate la interior. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coc la foc potrivit, în cuptorul încins, 10 -12 minute.


3. Se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Se lipesc două câte două cu jeleu de fructe şi se pun pe un platou. Se servesc a doua zi.




Ultimele retete