Retete culinare

Supă-cremă de dovlecei

Supă-cremă de dovlecei

Timp de preparare: 30 min Timp de gatire: 0 min Gata in: 30 min

INGREDIENTE
  1. 4 dovlecei
  2. 2 ardei verzi
  3. 2 legaturi ceapă verde
  4. 2-3 cartofi
  5. un morcov
  6. 1 legatura pătrunjel
  7. 1 legatura mărar
  8. 2 linguri ulei
  9. 300 ml smântână
  10. 100 ml iaurt
  11. sare
  12. piper alb
  13. zeama de la o lămâie
MOD DE PREPARARE

Se curăţă dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii şi morcovul, se spală şi se pun toate să fiarbă întregi, ca pentru supă, în apă cu sare şi ulei.


După ce au fiert, se scot din zeamă şi se lasă să se scurgă. Morcovul şi ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul. Se amestecă cu zeama în care au fiert şi se mai lasă să dea în câteva clocote.


Separat, se toarnă smântâna, iaurtul şi zeama de lămâie într-un bol, se bat bine cu mixerul şi, după ce se ia supa de pe foc, se amestecă cu aceasta uşor, să nu facă cocoloaşe.


Supa-cremă se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi mărar. Se mai poate servi cu mămăligă sau cu pâine prăjită.


Ultimele retete