Retete culinare

Supă-cremă de spanac

Supă-cremă de spanac

Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 0 min Gata in: 40 min

INGREDIENTE
  1. 2 kg spanac
  2. o salată verde mică
  3. 1 legatura ceapă
  4. 2-3 fire usturoi
  5. 1 legatura mărar
  6. 1 legatura leuştean
  7. 2 lingurite Delikat cu legume
  8. ulei de măsline
  9. piper măcinat
  10. 1 lingurita făină
  11. 200 ml iaurt
  12. 100 ml smântână
MOD DE PREPARARE

Se curăţă spanacul și salata verde, apoi se spală în câteva ape. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se pun 2 l de apă cu sare să fiarbă şi, când începe să clocotească, se opăreşte spanacul.


Se lasă să fiarbă aproximativ 40 de minute, apoi se scoate cu spumiera în sită iar zeama în care a fiert se păstrează.


Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei şi apoi se pune spanacul fiert şi tocat în prealabil. După ce s-au călit câteva minute, se adaugă făina cernută şi se amestecă cu telul, ca să nu se lipească. Se condimentează cu Delikat cu legume.


Se toarnă zeama puţin câte puţin până se obţine supa-cremă de spanac. După ce a mai clocotit câteva minute, se opăreşte şi se adaugă iaurtul amestecat cu smântâna şi verdeaţa tocată mărunt. Supa-cremă se serveşte ornată cu piper măcinat şi cu smântână.


Ultimele retete