Retete culinare

Supă leşească de urzici

Supă leşească de urzici

Timp de preparare: 60 min Timp de gatire: 0 min Gata in: 60 min

INGREDIENTE
  1. 1 kg urzici proaspete
  2. 2-3 căţei usturoi
  3. 200 ml smântână
  4. 2-3 gălbenuşuri
  5. 150 g orez
  6. sare
  7. oțet
  8. piper proaspăt măcinat
MOD DE PREPARARE

Se curăţă, se spală şi se opăresc bine urzicile.


Într-o oală, se pune apa la fiert. Când dă în clocot, se adaugă urzicile și orezul bine spălat şi se mai lasă să dea în câteva clocote.


Când sunt fierte urzicile, se adaugă sarea și oțetul și se macină niște piper pe deasupra.


Separat, se bat bine gălbenușurile și smântâna. Când supa este gata, se stinge focul și se toarnă smântâna în oală, puțin câte puțin, amestecând mereu.


La final, se mai potrivește de sare încă o dată. Supa de urzici se poate servi atât rece, cât și caldă, alături de câteva felii de pâine de casă proaspăt prăjită.


Ultimele retete