Retete culinare

Supă picantă cu pui şi lămâie

Supă picantă cu pui şi lămâie

Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 40 min Gata in: 1 ore, 20

INGREDIENTE
  1. 400 g piept de pui
  2. 300 g piure de ardei capia
  3. 300 g fasole cu bob alb
  4. 1-2 ardei verzi
  5. 2 cepe
  6. 1 legatura pătrunjel
  7. sare
  8. 1 lingurita chili
  9. 1 lingurita boia
  10. piper
  11. 2 foi tortilla
  12. 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  13. 2 lămâi
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie fâşiuţe subţiri. 2. Se pune uleiul într-o cratiţă să se încingă şi se adaugă pieptul de pui. Se amestecă să nu se lipească şi se condimentează cu sare, chili, piper şi boia iute. 3. Se curăţă ceapa şi ardeii, se spală, se taie cubuleţe şi se călesc împreună cu carnea de pui. Fasolea, fiartă în prealabil, se scoate din zeama în care a fiert, se scurge şi se adaugă în cratiţă. 4. Se toarnă 2 litri de apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Spre sfârşit, se adaugă piureul de ardei capia şi se mai lasă la foc mediu, aproximativ 20 de minute. Se iau 3 felii de tortilla şi se taie fâşii subţiri care se pun în supa picantă. Aceasta se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi felii de lămâie.






Ultimele retete