Retete culinare

Talismane norocoase

Talismane norocoase

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 10 min Gata in: 30 min

INGREDIENTE
  1. 300 g făină
  2. 200 g unt moale
  3. 100 g zahar pudră
  4. un vârf de sare
  5. 1 ou
  6. coaja rasă de la o lămâie
  7. 100 g gem de caise sau de coacăze
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se frământă un aluat omogen din făină, praful de sare, ou, coaja de lămâie, unt şi zahărul pudră.




2. Se întinde foaia cu sucitorul în-tr-un strat gros de 5 mm, apoi se taie formele de floare cu inimioare sau trifoi la mijloc. Formele de fur­securi se cumpără din comerţ.


3. Fursecurile gata tăiate se pun în tava unsă în prealabil cu ulei şi tapetată cu făină şi se dau la cuptorul încins la 175 °C. Se coc la foc mijlociu, timp de 10 minute, apoi se scot din cuptor şi se lasă la răcit.


4. Fursecurile se ung cu gem de caise sau de coacăze, apoi se lipesc, două câte două. Se pot păs-tra în cutie mai mult timp.




Ultimele retete