Retete culinare

Tocană de cartofi în crustă de pâine

Tocană de cartofi în crustă de pâine

Timp de preparare: 30 min Timp de gatire: 0 min Gata in: 30 min

INGREDIENTE
  1. 4 pâini rotunde coapte pe vatră
  2. 400 g pulpă porc
  3. 1 kg cartofi noi
  4. 1 kg roşii
  5. 2-3 ardei
  6. 5-6 căţei de usturoi
  7. 2 legaturi ceapă verde
  8. 2 morcovi
  9. sare
  10. boia iute şi dulce
  11. piper măcinat şi boabe
  12. 4 linguri ulei de floarea soarelui
  13. 2 crengute cimbru
  14. 1 legatura mărar
  15. 2-3 crengute rozmarin
MOD DE PREPARARE

Se taie carnea de porc cubuleţe şi se căleşte în ulei. După ce s-a rumenit bine, se adaugă ceapa tăiată rondele şi se rumenesc împreună.


Se curăţă şi se spală legumele. Cartofii se taie cubuleţe, morcovii, rondele, ardeii se curăţă de sâmburi şi se taie fâşii, iar apoi se pun toate să fiarbă împreună cu ceapa şi carnea. Se adaugă o cană de apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.


Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Tocana se condimentează cu sare, piper, boia şi cimbru şi, spre sfârşit, se adaugă piureul de roşii.


Se mai lasă să clocotească câteva minute şi se bagă în cuptor. În acest timp, se taie pâinea, se scoate miezul şi, când tocana este gata, se serveşte fierbinte în crustă şi se ornează cu cimbru, rozmarin şi mărar proaspăt.


Ultimele retete