Retete culinare

Tocăniţă cremoasă de vită cu cartofi

Tocăniţă cremoasă de vită cu cartofi

1 kg carne de vită, cubulețe 4 cartofi roșii mari 3 morcovi 1 ceapă tocată 3 tulpini de țelină tocate 500 ml apă 2 linguri amidon 1 linguriță sare 1 linguriță zahăr 2 linguri ulei vegetal 2 căței de usturoi 1/2 frunze de dafin 1/2 linguriță piper 2 linguri pudră de ceapă 1/2 linguriță boia 150 ml pastă de roșii

INGREDIENTE
  1. 1 kg carne de vită, cubulețe
  2. 4 cartofi roșii mari
  3. 3 morcovi
  4. 1 ceapă tocată
  5. 3 tulpini de țelină tocate
  6. 500 ml apă
  7. 2 linguri amidon
  8. 1 linguriță sare
  9. 1 linguriță zahăr
  10. 2 linguri ulei vegetal
  11. 2 căței de usturoi
  12. 1/2 frunze de dafin
  13. 1/2 linguriță piper
  14. 2 linguri pudră de ceapă
  15. 1/2 linguriță boia
  16. 150 ml pastă de roșii
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Sățioasă, sănătoasă, gustoasă și ușor de făcut. O alegere clasică pentru o masă în familie, perfectă pentru serile reci de toamnă și iarnă. Să facem o tocăniță cu carne fragedă de vită și cartofi, într-un sos bun de mâncat pe pâine și alta nu!





Într-o pungă alimentară cu fermoar, toarnă condimentele, adaugă carnea cubulețe, închide punga și scutur-o până se acoperă de condimente. Călește carnea condimentată într-o cratiță, în uleiul vegetal, timp de 5 minute. (Poți lucra în tranșe ca să nu îngrămădești carnea) Când se rumenește toată carnea, redu focul, adaugă ceapa și usturoiul feliat. Lasă la făcut, amestecând din când în când, 2-3 minute. Adaugă apa, pasta de roșii și frunzele de dafin și adu la fierbere. Dă focul mic, semi-acoperă oala și lasă la făcut 1 oră, 1 oră jumătate, verificând ocazional. Scoate frunza de dafin. Adaugă cartofii și morcovii (spălați și tăiați cubulețe) și țelina. Adu la fierbere. Acoperă și mai lasă pe foc 30-40 de minute, până când se pătrund legumele. Vrei ca tocana să nu aibă o zeamă lungă și chioară ci un sos cremos și aromat? Într-un bol, combină puțină apă cu amidonul. Pune peste o cană din zeama tocăniței, amestecă și, când se îngroașă, toarnă înapoi în oală. Amestecă și mai lasă pe foc încă 5 minute.


Gustă și mai adaugă condimente dacă simți nevoia.



Alte rețete delicioase cu carne de vită:


Tartar de vita


Fasole cu carne de vită şi porumb


Ciorbă de văcuţă


Foto: shutterstock




Ultimele retete