Retete culinare

Tocăniţă ţigănească

Tocăniţă ţigănească

Timp de preparare: 30 min Timp de gatire: 0 min Gata in: 30 min

INGREDIENTE
  1. 800 g carne tocată (pulpă de porc)
  2. 2 legaturi ceapă verde
  3. 200 g pastă de ardei capia
  4. 600 g roşii
  5. 2 ardei iuţi
  6. sare
  7. cimbru uscat
  8. piper roşu şi negru
  9. 1 lingurita zahăr
  10. 50 ml ulei de floarea- soarelui
MOD DE PREPARARE

Se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune într-o tigaie, cu puţin ulei, să se călească. După ce a devenit sticloasă, se adaugă carnea tocată.


Cât timp se călesc, este bine să se adauge apă puţin câte puţin, ca să nu se lipească şi să strice gustul.


După ce s-a călit carnea, se adaugă pasta de ardei capia şi roşiile tăiate cubuleţe. Se condimentează, după gust, cu sare, piper măcinat şi boabe şi cimbru măcinat.


Se bagă pentru câteva minute în cuptorul încins. După ce a scăzut, se adaugă cimbru şi ardei iute pe deasupra. Se serveşte cu mămăligă sau cu pâine caldă. Se ornează cu verdeaţă şi frunzuliţe de cimbru.


Ultimele retete