Retete culinare

Turtă dulce

Turtă dulce

Timp de preparare: 60 min Timp de gatire: 40 min Gata in: 1 ore, 40 min

INGREDIENTE
  1. 500 g miere
  2. 125 ml ulei
  3. 250 g zahăr
  4. 700 g făină
  5. 1 pachet praf de copt
  6. 250 g migdale pisate
  7. 100 g migdale întregi, cojite
  8. 2 lingurite scorţişoară
  9. cuişoare măcinate
  10. un praf de sare
  11. 3 ouă
  12. 3 linguri smântână pentru frişcă
  13. 100 g lămâi confiate
  14. 100 g portocale confiate
  15. 20 cireşe confiate
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se amestecă uleiul, mierea şi zahărul şi se pun la foc mic câteva minute. Se trag apoi deoparte şi se lasă la răcit.




2. Se prepară aluatul astfel: se pune într-un bol făina, se adugă praful de copt, migdalele măcinate, ouăle şi se amestecă totul cu mixerul.


3. În acelaşi amestec, se adaugă lămâile şi porto­calele confiate, apoi cuişoarele măcinate şi un praf de sare şi se amestecă în continuare cu mixerul. Dacă aluatul este prea moale, se mai pune puţină făină. Se acoperă şi se lasă la frigider 1 oră să se odihnească.


4. Se unge tava cu puţină margarină, apoi se întinde bine coca.


5. Cu o pensulă specială, se unge tot aluatul cu smântâna pentru frişcă.


6. Se taie în pătrăţele de 6×6 cm.


7. Se încălzeşte cuptorul la 200 grade. Fiecare pătrat se ornează cu câte o cireaşă, jumătăţi de migdale şi bucăţi de lămâi confiate. Se dă la cuptor şi se coace la foc potrivit.


8. Se lasă la copt aproximativ 40 de minute, până când blatul capătă o culoare ma­ronie. Se scoate, se lasă la răcit şi se taie în pătrăţele pe semnele deja făcute.




Ultimele retete