Retete culinare

Turtiţe cu conopidă

Turtiţe cu conopidă

300 g conopida 1/2 ceasca ceapa tocata 2 linguri faina 2 lingurite usturoi pisat 1 praf sare si piper 1/4 lingurita coaja de lamaie rasa 3/4 ceasca cartofi rasi 1/2 ceasca cascaval ras 2 oua 2 linguri ulei 1/4 ceasca iaurt 2 linguri ceapa verde tocata 2 linguri maioneza vegetala 2 lingurite zeama de lamaie

INGREDIENTE
  1. 300 g conopida
  2. 1/2 ceasca ceapa tocata
  3. 2 linguri faina
  4. 2 lingurite usturoi pisat
  5. 1 praf sare si piper
  6. 1/4 lingurita coaja de lamaie rasa
  7. 3/4 ceasca cartofi rasi
  8. 1/2 ceasca cascaval ras
  9. 2 oua
  10. 2 linguri ulei
  11. 1/4 ceasca iaurt
  12. 2 linguri ceapa verde tocata
  13. 2 linguri maioneza vegetala
  14. 2 lingurite zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Învaţă să prepari nişte turtiţe cu conopidă delicioase, care te vor delecta şi reci şi calde, în weekend, la picnic sau la petreceri.




Mod de preparare:


Se rupe conopida bucheţele mici şis e fierbe la maşina cu abur sau pe foc mediu, cu puţină sare de mare. Se pasează ca un piure de cartofi.


Se adaugă ceapa, făina integrală, usturoiul, sarea, piperul, coaja de lămâie, cartofii, brânza şi ouăle bătute.


Se amestecă bine pasta de legume şi ouă şi se formează turtiţe, ca nişte chiftele.


Încinge o tigaie şi prăjeşte turtiţele în puţin ulei de măsline pe foc mediu, circa 4 minute pe fiecare parte.


Separat, prepară un sos din sare, iaurt şi restul de ingrediente. Serveşte turtiţele de conopidă cu sosul de iaurt, reci sau calde.




Ultimele retete