Retete culinare

Vara “la pahar”

Vara “la pahar”

Timp de preparare: 25 min Gata in: 25 min

INGREDIENTE
  1. 400 g fructe de pădure (coacăze, afine, mure, agrişe) din compot sau congelate
  2. 1 lămâie
  3. 50 g zahăr
  4. 50 ml şampanie
  5. 100 g boabe de cireşe din compot
  6. 200 g frişcă lichidă
  7. batoane de scorţişoară
  8. frunze de mentă
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Într-un bol, se amestecă fructe­le de pădure cu cireşele.




2. Din zahăr, zeama de lămâie şi şampanie, se face un sirop care se toarnă peste amestecul de fructe.


3. Separat, într-un castron se pune frişca lichidă şi se bate cu mixerul, până se întăreşte.


4. Se pregătesc patru cupe pen­tru salată, care se umplu apoi cu fructele din bol. Se lasă la rece timp de 15 minute.


5. Salata de fruc­te se ornează cu frişcă şi batoane de scorţişoară. Se mai pot pune câteva frunze.




Ultimele retete