Retete culinare

Vis de ciocolată

Vis de ciocolată

Timp de preparare: 60 min Timp de gatire: 60 min Gata in: 2 ore, 0 min

INGREDIENTE
 1. 8 ouă
 2. 8 linguri zahăr
 3. 6 linguri făină
 4. 6 linguri nucă măcinată
 5. un plic zahăr vanilat
 6. coajă de lămâie şi de portocală
 7. un praf de sare
 8. 400 unt
 9. 100 lapte
 10. 4 gălbenuşuri
 11. 250 zahăr
 12. 100 cacao
 13. o lingură cafea
 14. o linguriţă făină
 15. 2-3 linguriţe rom natural
 16. 200 zahăr
 17. 400 apă
 18. coaja rasă de la o portocală şi de la o lămâie
 19. ornamente pentru Paşte
MOD DE PREPARARE

Se separă ouăle, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare. După ce s-au bătut bine, se adaugă făina cernută, nuca măcintă şi coaja de portocală şi de lămâie.


Compoziţia de blat se amestecă uşor cu telul pară până când se încorporează nuca şi făina şi se toarnă în tava tepetată cu hârtie pentru copt. Se aranjează compoziţia în tavă şi se bagă în cuptorul încălzit în pealabil.


În acest timp, se caramelizează zahărul pentru sirop, se adaugă apa şi se lasă să clocotească până scade şi capătă consistenţa unui sirop. La sfârşit, se pune vanilia şi coaja de lămâie şi de portocală.


Separat, se freacă zahărul cu gălbenuşurile, cu laptele călduţ, vanilia, un praf de sare, cacaua, făina şi cafeaua şi se pun să fiarbă la baie de aburi. După ce s-a omogenizat, se lasă la rece şi se amestecă cu untul lăsat la temperatura camerei. Se adaugă în crema de ciocolată 2-3 linguriţe de rom natural pentru un gust special. Se scoate blatul, se răceşte, se taie în trei, se însiropează şi se umple cu crema de ciocolată. Se ornează cu ouă din zahăr şi ornamente de ciocolată pentru Paşte.


Ultimele retete