Retete culinare

Yakimeshi – orez prăjit în stil japonez

Yakimeshi – orez prăjit în stil japonez

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 10 min Gata in: 25

INGREDIENTE
  1. 400 g orez fiert
  2. 2 linguri de maioneză
  3. 2 felii de bacon tăiate în fâșii subțiri
  4. 2 ouă
  5. 2 cepe verzi tocate
  6. sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


În japoneză “Yakimeshi” exact asta înseamnă: orez prăjit. Japonezii servesc foarte des acest tip de orez, mai ales în timpul zilelor lucrătoare, deoarece este un fel de mâncare care se face extrem de rapid, e tare gustos și sățios. Mai ales că asiaticii au aproape permanent în gospodărie orez deja fiert, se înțelege că este o alegere justificată consumarea frecventă a acestui fel de mâncare. Și noi îl adorăm și îl facem cât de des posibil.




Combină într-un vas orezul deja fiert cu maioneza. Taie mărunt bacon-ul și ceapa verde. Încinge niște ulei într-o tigaie mare și pune orezul la prăjit câteva minute, amestecând. Bate ouăle. Dă într-o parte a tigăii orezul și în partea cealaltă pune ouăle la făcând amestecând continuu ca să se facă zdrențe. Când ouăle sunt pe jumătate făcute, combină-le cu orezul. Adaugă bacon-ul și mai lasă la făcut încă 5 minute. Pune și ceapa tocată peste, amestecă, asezonează cu sare și piper.



Alte rețete japoneze delicioase:


Prăjitura Nanaimo


Tăiţei cu pui şi caju


Cheesecake din 3 ingrediente


Foto: shutterstock




Ultimele retete