Retete culinare
  • Langoşi – rețeta tradițională

    Langoşi – rețeta tradițională

    Mod De PreparareÎnvaţă cum să faci aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi. Le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, brânză dulce şi stafide, cubulețe de șuncă. Vezi cum se fac langoşile.Langoşi – Mod de preparare:Nu ma...

  • Cremă catalană

    Cremă catalană

    Mod De PreparareCremă catalană – cel mai popular dulce provenind din comunitatea autonomă Catalonia a Spaniei. Și pe drept cuvânt! Considerată verișoara mai îndepărtată a clasicei creme de zahăr ars, crema catalană este un desert uşor şi dietetic, foarte uşor de făcut. Iată o reţetă simplă:1.   Pune la încălzit s...

  • Clătite cu ceai şi mere

    Clătite cu ceai şi mere

    Mod De PreparareAi pregătit vreodată clătite cu ceai? Sunt delicioase şi au un gust special. Încearcă şi tu reţeta de clătite cu ceaii dacă ai invitaţi pe care vrei să-i impresionezi.1. Se prepara o infuzie dintr-un ceai la alegere si se lasa deoparte. Într-un vas se amesteca faina, cele 30 g de...

  • Caramele rapide de casă

    Caramele rapide de casă

    Mod De PreparareCaramele de casă: gata în numai 6 minute din 5 ingrediente! Pur și simplu ți se topesc în gură!Se pun toate ingredientele într-o cratiță medie, se amestecă încet dar continuu (nu vrei să se prindp de cratiță sau să se formeze cocoloașe), timp de 6 minute la foc mic spre mediu.

  • Tort krantz ca la cofetărie

    Tort krantz ca la cofetărie

    Mod De PreparareTort krantz ca la cofetărie – cea mai simplă rețetă!Un desert delicios recomandat pentru mesele festive ori atunci când vrei să îți impresionezi musafirii. Cu un gust crocant de nucă, tortul krantz este foarte ușor de pregătit, așa că nu trebuie să îl mai cumperi de la cofetărie. Îți spunem noi ce...

  • Ciorbă de burtă cu smântână

    Ciorbă de burtă cu smântână

    Mod De PreparareCiorbă de burtă cu smântână – un preparat care provine din bucătăria turcească, dar care se află în topul preferințelor românilor. Cu o textură cremoasă, ciorba de burtă cu smântână este foarte ușor de făcut și acasă. Rețeta tradițională este foarte simplă, însă trebuie doar să respecți pașii esențiali de mai...

  • Plăcintă cu carne şi ciuperci

    Plăcintă cu carne şi ciuperci

    Mod De PrepararePlăcintă cu carne şi ciuperci – adună toată familia la masăÎţi plac plăcintele cu carne? Atunci trebuie să încerci şi această plăcintă cu carne şi ciuperci!Pentru aluatIaurtul se amesteca cu uleiul, se adauga faina amestecata cu praful de copt, chimenul si sare. Framânta bi...

  • Pizza de post

    Pizza de post

    Mod De PreparareFă pizza de post după rețeta asta și o să îți iasă atât de bună încât nu o să îți dai seama că nu are ingrediente “de dulce”! Gustoasă, rapidă, versatilă – o idee perfectă pentru zilele de post în care vrei să scapi repede de gătit.În primul rând se face aluatul, din numai 5 ingredient...

  • Tort Catifea Roşie cu glazură

    Tort Catifea Roşie cu glazură

    Mod De PreparareTort Catifea Roşie cu glazură – învaţă să prepari un tort spectaculos numit Catifea Roşie, aromat, simplu de făcut şi glazurat ca pentru ocazii festive.Mod de preparare:Încingeți cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Ungeți cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru tort.

  • Bomboane Raffaello cu cocos

    Bomboane Raffaello cu cocos

    Mod De PreparareUn desert ideal oricând, pe care nu trebuie să îl mai cumperi, ci poți să îl prepari acasă din doar câteva ingrediente. Învaţă să prepari bomboane Raffaello cu cocos şi migdale delicioase chiar la tine acasă. Rețetă bomboane Raffaello cu cocos:Bomboanele Raffaello cu ...

  • Ciorbă de burtă ardelenească

    Ciorbă de burtă ardelenească

    Mod De PreparareCiorbă de burtă ardelenească – diferența dintre ea și ciorba de burtă tradițională este adăugarea rasolului sau/și picioarelor de porc.Se spală și curăță bine rasolul sau/și picioarele de porc. IMPORTANT: Când începe să fiarbă, îndepărtează spuma formată cu o spumieră. Între timp curăță legumele ș...

  • Friptură de porc cu bere

    Friptură de porc cu bere

    Mod De PreparareÎți vom spune un secret! Friptura de porc capătă un gust special atunci când adaugi un ingredient în plus, mai exact bere. Devine mult mai fragedă, mai ușor de tăiat și incredibil de gustoasă. Iată cum poţi cea mai bună friptură de porc cu bere la cuptor, după o reţetă simplă!Cum...

  • Lebăr de casă – rețeta tradițională

    Lebăr de casă – rețeta tradițională

    Mod De PreparareLebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete pentru masa de Crăciun. Aici ai cea mai simplă și răspândită rețetă de lebar de casa, dacă o respecți o să îți iasă un lebăr atât de bun, nu vei mai cumpăra vreodată făcut de alții!Lebar ...

  • Viţel cu sos alb

    Viţel cu sos alb

    Mod De PreparareViţel cu sos alb delicios, numai bun pentru o cină rapidă. Iată o reţetă simplă.1.   Se pun la fiert doi litri de apă şi se adaugă carnea tăiată cuburi pentru un minut, cât să se albească. Se aruncă apa, iar carnea se trece rapid sub un jet de apă rece.2.   Carnea se ...

  • Vită cu morcovi

    Vită cu morcovi

    Mod De Preparare1. Într-o cratia cu fund dublu se topeste untul si apoi se adauga uleiul. Când s-a încins, se pune carnea si se calesc cât sa-si schimbe culoarea, sa se rumeneasca usor.2. Se pune ceapa taiata pestisori si se lasa sa se înmoaie alaturi de carne. Dupa ce s-a înmuiat, se pune vinu...

  • Vită fiartă cu legume

    Vită fiartă cu legume

    Mod De Preparare1. Carnea de viţel se spală în 2-3 ape, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu foile de dafin, vinul, salvia şi uleiul de măsline. Se lasă la foc mic, acoperită, aproximativ 120 de minute. 2. Între timp, se spală cartofii şi morcovii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se scot după ce au fiert şi se la...

  • Viţel cu sos de ardei şi roşii

    Viţel cu sos de ardei şi roşii

    Mod De Preparare1. Se pune carnea câteva minute să se prăjească în uleiul bine încins cât să-şi schimbe culoarea.2. După ce a căpătat o crustă aurie, se pune în tavă şi se condimentează cu sare, piper măcinat şi boabe, cimbru, busuioc, se stropeşte cu apă, se acoperă cu un capac şi se bagă în cu...

  • Vită cu sos de vin

    Vită cu sos de vin

    Mod De Preparare1. Carnea de vită se spală, se unge cu ulei, se înţeapă cu cuţitul şi se aşază în tavă acoperită cu un capac.2. Se bagă în cuptor 10-15 minute, după care se toarnă o ceşcuţă de apă şi una de ulei amestecată cu vin. Se acoperă şi se înăbuşe încă 15 minute. Se verifică dacă s-a înm...

  • Varză la oala sub presiune

    Varză la oala sub presiune

    Mod De PreparareO mâncare de varză delicioasă, la oala sub presiune. Iată reţeta:1.    Varza se gusta si, daca este prea sarata, se pune în apa rece timp de o ora.2.    Se scurge bine de apa în care a stat, se trece sub un jet de apa si se preseaza bine între mâini pentru a înlatura ...

  • Vită cu ceapă

    Vită cu ceapă

    Mod De PreparareO reţetă delicioasă. Vita cu ceapă poate dura foarte mult să fie preparată, însă rezultatul merită!1. Carnea spălată şi bine scursă se amestecă cu făina, sarea şi piperul într-un castron. Se amestecă cu mâinile pentru ca toată carnea să fie cuprinsă de făină.2. În cra...

  • Varză cu pulpă de porc

    Varză cu pulpă de porc

    Mod De Preparare1. Se spală carnea în 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Se taie bucata de carne cubuleţe. 2. Într-o tigaie, se pune la încins uleiul. Cubuleţele de carne se pun la prăjit în ulei până capătă culoarea aurie. Se condimentează cu sare şi cu puţin piper. 3. Între timp, s...

  • Vinete umplute cu carne

    Vinete umplute cu carne

    Mod De Preparare1. Vinetele se spală, se şterg şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul cu o linguriţă, cu atenţie să nu se perforeze peretele vinetei şi se condimentează cu sare. Se lasă să se scurgă cu gura în jos, pentru a se elimina toate toxinele. 2. Între timp, se prepară umplutura din carne. Se curăţă ceapa, se spală şi se tai...


Ultimele retete