Retete culinare
  • Reteta Taitei de casa cu nuci si portocala

    Reteta Taitei de casa cu nuci si portocala

    Se framanta oul cu faina si un praf de sare, pana ce obtinem un aluat vartos pe care il intindem cu sucitorul, intr-o foaie subtire de aluat din care taiem taiteii. Se pun taiteii la fiert, in apa clococotita cu sare, cca. 5 minute, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Se lasa in strecuratoare sa se scurga bine. Intr-o tigaie, incingem ...

  • Reteta Cuiburi de spaghetti bolognese cu spanac si menta

    Reteta Cuiburi de spaghetti bolognese cu spanac si menta

    Se fierb pastele in apa cu sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se caleste piureul de spanac in 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu un catel de usturoi zdrobit, cu un praf de sare, o lingurita de amestec de legume deshidrate fara sare si cu un praf de plante aromate. Se amesteca cu pastele fierte cu spanacul si se acopera...

  • Reteta Cuiburi din paste cu rosii si ciuperci

    Reteta Cuiburi din paste cu rosii si ciuperci

    Se fierb pastele in apa cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece. Ciupercile spalate si feliate subtire, se calesc intr-un strop de ulei de masline. 2 rosii se oparesc, se curata de pielita, se dau prin razatoare si apoi se calesc intr-un pic de ulei. Se sareaza dupa gust, se adauga si catelul de usturoi zdrobit si 2 -3 frunze de bu...

  • Reteta Sculuri de paste

    Reteta Sculuri de paste

    In apa clocotita cu sare, se baga pastele intregi sa fiarba, cca. 5 minute, nu foarte tare, sa se farame, apoi se scurg, se clatesc sub jet de apa rece. Dovlecelul spalat si sters cu un prosopel, se taie pe lung, in felii foarte subtiri, se sareaza dupa gust si se pipereaza, apoi se frig pe gratarul uns cu un strop de ulei de masline. Dupa ce am...

  • Reteta Ficatei cu piure de brocoli

    Reteta Ficatei cu piure de brocoli

    Intr-o oala mai mare, se pune in apa cu sare, brocoli, la fiert pentru 10-12 minute. Dupa ce se fierbe, se strecoara si se lasa la racit. Intre timp, intr-o tigaie mai mare, se calesc putin ceapa si usturoiul in putin ulei si apoi se pune si ficatelul de pui, pana este gata (15-20 minute). La sfarsit, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru. Bro...

  • Reteta Turnulete de branza cu kaki

    Reteta Turnulete de branza cu kaki

    Pentru crema de branza, punem intr-un castron, branza cu zaharul si zaharul vanilat si le blenduim pana facem o pasta fina, apoi adaugam frisca lichida si o batem cu mixerul impreuna cu branza. Gelatina se dizolva in 50 ml apa calduta si se pune peste crema. Rezulta o crema super de fina si pufoasa. Fructele kaki se curata de coaja si se taie in...

  • Reteta Ardei cu salata de cuscus

    Reteta Ardei cu salata de cuscus

    Cuscusul se pune intr-un castron si se toarna apa fierbinte proportional. (la 4 linguri cuscus, cam 300 ml apa fiarta). Se acopera si se lasa asa pana se umfla (cam 20 minute). Intre timp, se curata de seminte si filamente albe ardeiul rosu. Morcovul se da pe razatoarea mica. Rosiile se pun in apa fiarta un minut si apoi se decojesc de coaja. Ro...

  • Reteta Salata de naut

    Reteta Salata de naut

    Rosiile le feliem mai subtire, ceapa rosie o taiem rondele si o stropim cu putina zeama de lamaie, maslinele le feliem si nautul fiert prospat il lasam la racit (poti folosi naut din conserva). Ardeii rosii se coc, se lasa cu putina sare, apoi ii curatam de coaja si samburi. Frunzele de patrujel le tocam marunt. Le asezam toate intr-un bol toate...

  • Dovlecei umpluţi cu carne de pui

    Dovlecei umpluţi cu carne de pui

    Mod De Preparare1. Se spală şi se curăţă dovleceii. Se taie jumătăţi şi se scoate miezul. Se stropesc cu câteva picături de lămâie şi se presară sare, ca să nu-şi schimbe culoarea.2. Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se prepară cu sare, piper, ceapă călită, verdeaţă tocată şi orezul al...

  • Reteta Supa de porumbei

    Reteta Supa de porumbei

    Porumbelul curatat si spalat bine, se taie in 2 jumatati, apoi impreuna cu maruntaiele, cu un praf de sare, boabele de piper negru, se pun la fiert cu cca. 2 l de apa, spumand de cate ori este nevoie de la primul clocot. Se lasa sa fiarba cca. 30-45 de minute, pana se inmoaie carnea un pic, apoi se adauga legumele curate si spalate. Ceapa se cre...

  • Curcan cu tocană de ardei

    Curcan cu tocană de ardei

    Mod De Preparare1. Se dezosează pieptul de curcan, se condimentează cu sare şi piper, cimbru şi rozmarin şi doi căţei de usturoi, se pune într-o tavă de aragaz şi se stropeşte cu puţin ulei şi apă şi se bagă la cuptor.2. Cât timp stă pieptul de curcan la cuptor, se pregăteşte tocana de ardei cop...

  • Reteta Bors de cocos cu taitei de casa

    Reteta Bors de cocos cu taitei de casa

    Se pune carnea la fiert in 2-3 l de apa, cu un praf de sare. Dupa primul clocot, se spumeaza si apoi se adauga ceapa taiata marunt, morcovul, radacina de patrunjel si telina taiate cubulete, ardeiul feliat. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba cca. 20 de minute, apoi se adauga borsul si se potriveste de...

  • Curcan împănat cu 5 arome

    Curcan împănat cu 5 arome

    Mod De Preparare1. Spală bine curcanul şi presară-l cu sare prin interior şi pe deasupra. Amestecă hrişca, 2 linguri de lapte cu o lingură de apă şi las-o să se înmoaie. Adaugă peste ea miezul de chiflă tăiat cubuleţe, feliile de şuncă, mazărea şi usturoiul pisat. Bate ouăle cu lapte şi toarnă-le peste umplutura din hrişcă. Adaugă...

  • Reteta Supa crema de legume si ardei copt

    Reteta Supa crema de legume si ardei copt

    Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si se taie rondele, usturoiul se curata si se feliaza, se acopera cu apa si se pune sa fiarba bine cu un praf de sare si un strop de ulei de masline. Se scurge si se separa zarzavatul de supa. In cana unde avem zarzava...

  • Crochete din carne cu ou

    Crochete din carne cu ou

    Mod De Preparare1. Ouăle se pun la fiert şi se lasă 10 minute. Cartofii se pasează până se obţine o pastă omogenă, apoi se amestecă cu carnea tocată, muştarul şi verdeaţa. Se condimentează cu sare şi piper, se pun pe o folie transparentă şi se împart în 12 grămăjoare.2. Se curăţă ouăle de coajă ...

  • Reteta Supa crema cu perisoare de pui

    Reteta Supa crema cu perisoare de pui

    Se curata zarzavaturile de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se pun la fiert cu cana de supa de pui, adaugand apa daca mai este nevoie, cat sa acopere zarzavatul, un praf de sare. Perisoarele se pregatesc amestecand carnea cu galbenusul, un praf de sare, un pic de patrunjel tocat fin. Se adauga in supa cand zarzavatul este aproape fiert,...

  • Cotlete de miel în crustă a la Gordon Ramsay

    Cotlete de miel în crustă a la Gordon Ramsay

    Mod De PreparareÎnvață să prepari cele mai delicioase cotlete de miel în crustă de ierburi aromatice, după o rețetă a celebrului chef Gordon Ramsay.Mod de preparare:Cotletele de mielÎncinge cuptorul la foc iute, 200 de grade Celsius. Răzuiește grăsimea de pe cotlete cu un...

  • Cotlet de porc cu sos de coacăze roşii

    Cotlet de porc cu sos de coacăze roşii

    Mod De PreparareNordicii  sunt cei care au mâncat primii fripturile cu sosuri dulci-acrişoare. Gustă şi tu din cotletul de porc cu sps de coacăze roşii, savuros!1. Se asezoneaza bucata de cotlet cu piper 5 arome din abundenţa. Se freca bine ca sa patrunda aromele în carne. Se îmbraca bucata de c...

  • Reteta Supa crema de broccoli cu sticksuri de bacon

    Reteta Supa crema de broccoli cu sticksuri de bacon

    Se curata broccoli in buchetele, se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare, cca. 10-15 minute, apoi se scot din apa clocotita si se trec pe sub jet de apa rece, pentru a ramane de un verde crud. Se iau cate 2 felii de bacon afumat si se ruleaza usor (nu foarte strans), pe jumatati de bete de bambus pentru frigarui, apoi se trec prin un pic ...

  • Cotlet la grătar cu legume

    Cotlet la grătar cu legume

    Mod De Preparare1. Pentru început se bat bine cotletele cu ciocanul de şniţel şi se ung cu unt sau cu ulei, se presară sare şi piper după gust, câteva fire de rozmarin, se împachetează în folie de aluminiu şi se bagă la frigider câteva minute.2. Între timp se pregătesc legumele proaspete sau con...

  • Reteta Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

    Reteta Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

    Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la fel si cartoful. Se incinge bine uleiul, apoi se adauga zarzavatul sa se caleasca um pic. Se adauga o ceasca de apa, un praf de sare si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit, pana se inmoaie totul. Cand zarzavat...

  • Reteta Ciorba de burta de vita

    Reteta Ciorba de burta de vita

    Se curata morcovul si radacina de patrunjel de coaja, se spala si se dau prin razatoarea fina. Se spala bine burta feliata, apoi se pune la fiert in cca 2,5 l apa. Se pune uleiul la incins, apoi se caleste morcovul razuit, la foc mic, pana devine pastos. Se adauga la fiert impreuna cu radacina de patrunjel data prin razatoare, cu un praf de sare...


Ultimele retete